20 Aralık 2010 Pazartesi

içimde uçuşan sayılar


source
okulda müdürümüz her sınav sonrası sınavın istatistiklerini istiyor, misal 13. soruda kaç kişi doğru cevabı vermiş, hangi şık yanıltıcı olmuş vs gibi. Tabi bu her biri yaklaşık 30 kişi olan 5 sınıf için yapılınca (her sınavda fiks 20 soru var) iş, içinden çıkılmaz hale geliyor. Tamam, bazı okullar ve çoğu dershane bunu yapıyor ama yavrum onların optik okuyucusu var, bizim yok ki...
Biz de optik okuyucu gibi olduk, yemek masasının üstüne sınav kağıtlarını dizip tek tek kontrol ediyorum, 4 saatte 1 sınıf bitiyor, öyle söyleyeyim.
ooooof, daha bunun raporu da yazılacak. Üstelik ekşi'de öğretmenler hiç iş yapmıyor, çok maaş alıyor, 6 ay tatil yapıyorlar vb yazılar gördükçe köpürüyorum. pardon, 6 ay tatili nerenizden uydurdunuz kuzum demezsem çatlarım ayrıca.
Ayrıca, bu sene d.y.n.e.d işini becerdik ve herkese cd'sini ve şifresini vs verdik ama absürd diyaloglar geçmedi değil.
- öğretmenim bu cd'yi bilgisayarın neresine takıcaz? (çocuk hayatında hiç bilgisayar kullanmamış, söylemeye gerek var mı?) (evet, hala bilgisayar sınıfı olmayan okullar var, mesela bizimki)
- bu cd bozuk, şarkı çalıyor İngilizce? / - nasıl yani, nerede denedin cd'yi? / - dvd player'da. / - ama o bir program, bilgisayarda kullanmalısın. / bizim bilgisayar yok ki, internet kafeye gidebilir miyim örtmenim? (iç ses: yaşasın, feysbuka girerim hem)/- hayıııır!
- kız öğrencim cd getirenlerin listesini yapmış, başlık: sidiverenler :)

doğru düzgün kahvaltı yapacak bile parası olmayan öğrencilerim ve onların bilgisayarları olduğunu varsayıp (üstelik bu bilgisayarların internete bağlı olması gerek) dolayısıyla bize bu garip diyalogları yaşatan bir sistem! Ne diyeyim!

Hiç yorum yok:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...